Tijdens de aftrap van onze feestdagen in november hadden wij overheerlijke stoofperen te proeven aan de kraam. Op veler verzoek bij deze het recept: ook op omdat het sap van de stoofperen echt een overheerlijke Glühwein geeft 😉

Ingrediënten

• 2 kilo stoofperen
• 1 fles rode wijn
• 150 gr. Rietsuiker
• 1 sinaasappel schil geraspt en sap uitgeperst
• 1 citroen schil geraspt en sap uitgeperst
• 1 theelepel kaneel
• ½ theelepel gemalen kruidnagel
• ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
• ¼ lepel gemberpoeder
• ½ theelepel gemalen zwarte peper

Bereiding

Schil de peertjes en snij deze in 4en. Meng in een pan (het liefst in de slowcooker) de rode wijn, sap en rasp van de sinaasappel en citroen, de rietsuiker en alle specerijen. Leg de peertjes er in. Breng aan de kook (of zet de slowcooker op stand 1) en laat deze 2,5 uur stoven (3 tot 4 uur in de slowcooker). Laat dit na het koken een beetje afkoelen en eet en drink smakelijk..

Deze overheerlijke stoofperen (en de verrukkelijke glühwein!) zijn zaterdag 22 december weer bij ons verkrijgbaar aan de kraam.. Warm je er lekker mee op terwijl wij de cadeau’s voor jullie inpakken. Tot zaterdag 22 december!?

Pin It on Pinterest