Bamboe producten uit verkoop gehaald

Afgelopen maandag bereikte ons het bericht dat alle bamboe tableware producten per 15 februari niet meer verkocht mogen worden. De reden hiervoor is een recente wetswijziging van de EU waarin de combinatie van bamboe en melamine niet meer wordt toegestaan voor producten die in aanraking met voedsel komen.

Wij betreuren dit bericht enorm en zijn ook enigszins verbaasd. Wij dachten namelijk goed bezig te zijn…

Sinds de opening van onze winkel 5 jaar geleden zoeken wij onze artikelen met zorg uit. Ook de bamboe producten hebben we verkocht met de overtuiging dat het om duurzame en veilige product ging. Onze winkel staat voor duurzaamheid, mooie producten die minder belastend zijn voor het milieu en gezond zijn voor ons eigen lijf… Zo ook dus de collectie bamboe producten in onze winkel. Uit onderzoeken blijkt helaas dat niet alle fabricaten van bamboe en mais 100% veilig zijn.

Alle door ons verkochte bamboe producten, zijn kwaliteitsproducten, altijd uitvoerig getest en conform alle wettelijke vereisten. Helaas hebben wij alles per direct uit onze collectie moeten verwijderen.
Voor meer info kunnen jullie terecht op de website van het Voedingscentrum via deze link.

Heb je vragen over bij ons aangeschafte producten? Neem dan contact met ons op.

Meer nieuws

Nieuw: Natuurlijke schoonmaakmiddelen van Greenhub

Nieuw: Natuurlijke schoonmaakmiddelen van Greenhub

Sinds kort zijn de natuurlijke, duurzame en eenvoudige schoonmaakmiddelen van GreenHub bij ons te koop. Deze schoonmaakmiddelen bevatten vaak maar één ingrediënt, in tegenstelling tot de vele flessen die tegenwoordig in menig gootsteenkastje te vinden zijn. Die zitten...

Lees meer
Aflevering 1: Maak een tuinplan

Aflevering 1: Maak een tuinplan

Voordat je met je (moes)tuin aan de slag gaat is het handig en slim om een tuinplan te maken. Denk daarbij aan wat je wil zaaien dit jaar. Spit je tuin om als je dat wil of woel de aarde goed om. Haal onkruid weg en maak je grond gereed. Heb je een balkon of...

Lees meer

Pin It on Pinterest