Blikjes van Ortiz terug van weggeweest

Wij hebben ze weer, de overheerlijke blikjes tonijn, ansjovis en sardines van Ortiz. Goed om te weten is dat de vis van Ortiz op ambachtelijke wijze wordt gevangen, met respect voor het leven in de zee. Ortiz is een visconservenfabriek in de buurt van San Sebastian, in het Spaanse Baskenland. Ortiz vangt op een duurzame manier vis en verwerkt dit op ambachtelijke wijze tot visconserven. Wereldwijd geldt Ortiz als één van de beste en meest betrouwbare leveranciers van conserven.

Wij verkopen de blikjes sardines, ansjovis en tonijn. Hieronder lees je er meer over.

Sardientjes – Sardines a la Antiqua

Het familiebedrijf verwerkt al meer dan 100 jaar sardines van uitzonderlijke kwaliteit. Deze sardines zijn gevangen in Galicië en worden bereid volgens traditioneel recept, a la Antigua refereert naar het traditionele recept dat stamt uit 1824. Ortiz gebruikt zeer verse vis (3-4 stuks in een blikje) die vervolgens worden gebakken in olie van de eerste persing. Na een paar minuten rust worden ze met de hand verpakt. Net als rode kwaliteitswijn worden geconserveerde sardientjes en tonijn volgens Ortiz met de jaren alleen maar beter.

Anjovis in olijfolie – Anchoas en aceite de oliva

Ansjovis is een geraffineerde smaakmaker die in allerlei keukens terugkomt. Soms gaan ze puur op een pizza of door de salade niçoise, maar meestal worden de anjovisfilets verwerkt in bijvoorbeeld sauzen.
Ortiz heeft de ansjovis eerst met grof zeezout ingelegd waarna de vis een rijping ondergaat in houten vaatjes gedurende vier maanden. Daarna worden ze met de hand gespoeld, schoongemaakt, zorgvuldig gefileerd en ingelegd op olie. Het resultaat: een diep roze filets met een zilt karakter.

Tonijn – Bonito del Norte

Bonito del Norte is witte tonijn (de Thunnus alalunga die ook wel albacore-tonijn genoemd wordt) uit Spaans Baskenland (Vizcaya). Doordat de meest gewilde soorten zo schaars worden wordt steeds intensiever gejaagd op de minder populaire soorten waardoor ook deze schaarser worden. Voor de witte tonijn geldt de status ‘bijna bedreigd’. De tonijn die door Ortiz wordt verwerkt, is afkomstig van vissers die werken met hengels en levend aas. De vissen worden individueel gevangen, en alleen in het juiste seizoen, wat de meest duurzame mogelijkheid is. Alleen exemplaren van minstens vier kilo mogen Bonito del Norte genoemd worden.

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest