Eerlijke chocolade van Mesjokke biedt ultieme cacaobeleving

Sinds kort verkopen we Mesjokke chocoladerepen bij Hel’s Kitchen. Luc en Per, de makers van de bean-to-bar Mesjokke chocoladerepen begonnen in 2015 vanuit huis en hebben inmiddels een eigen chocoladefabriek(je). Samen met twee andere vrienden wilden ze een gemeenschappelijke jongensdroom vervullen; het maken van verantwoorde, ongehoord lekkere chocolade en dat op een geheel transparante manier.

Schimmige wereld

Van het begin af aan was het een ware ontdekkingsreis voor ze, een reis in de wondere en soms schimmige wereld van chocolade en cacao. Zij kwamen tot de conclusie dat de meeste chocolade die in Europa te koop is, veel te weinig cacaobeleving biedt. Cacao is namelijk veel diverser dan de meeste mensen denken en dat merk je gelijk als je de repen van Mesjokke proeft!

Inkoop rechtstreeks bij de cacaoboeren

Mesjokke verkrijgt hun cacao door ‘Direct Trade’ wat betekent dat ze de bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en zij weten precies waar de bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken ze enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de meest diepgaande en prikkelende smaken aan hun repen geven.

In hun fabriekje in Utrecht verwerken ze de rauwe bonen tot een reep, waarbij ze elke stap in het productieproces – van het roosteren tot en met het inpakken – zelf uitvoeren.

Vijf soorten repen

Op dit moment verkopen wij vijf soorten repen van Mesjokke, gemaakt van cacao uit verschillende landen. Van witte chocolade gemaakt van 40% biologische gedeodoriseerde cacoaboter uit de Dominicaanse Republiek tot een reep pure chocolade met 72% cacao uit Tanzania. Allemaal het proeven waard!

Kijk voor meer info over Mesjokke op www.choxplore.nl.

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest