Eerlijke chocolade van Mesjokke biedt ultieme cacaobeleving

Sinds kort verkopen we Mesjokke chocoladerepen bij Hel’s Kitchen. Luc en Per, de makers van de bean-to-bar Mesjokke chocoladerepen begonnen in 2015 vanuit huis en hebben inmiddels een eigen chocoladefabriek(je). Samen met twee andere vrienden wilden ze een gemeenschappelijke jongensdroom vervullen; het maken van verantwoorde, ongehoord lekkere chocolade en dat op een geheel transparante manier.

Schimmige wereld

Van het begin af aan was het een ware ontdekkingsreis voor ze, een reis in de wondere en soms schimmige wereld van chocolade en cacao. Zij kwamen tot de conclusie dat de meeste chocolade die in Europa te koop is, veel te weinig cacaobeleving biedt. Cacao is namelijk veel diverser dan de meeste mensen denken en dat merk je gelijk als je de repen van Mesjokke proeft!

Inkoop rechtstreeks bij de cacaoboeren

Mesjokke verkrijgt hun cacao door ‘Direct Trade’ wat betekent dat ze de bonen direct bij de cacaoboeren inkopen. De boeren krijgen een eerlijke prijs en zij weten precies waar de bonen vandaan komen, hoe ze zijn behandeld, wie ze heeft geplukt én dat ze van een fantastische kwaliteit zijn. Bovendien werken ze enkel met ‘specialty cacao’: bijzondere cacaotypes die de meest diepgaande en prikkelende smaken aan hun repen geven.

In hun fabriekje in Utrecht verwerken ze de rauwe bonen tot een reep, waarbij ze elke stap in het productieproces – van het roosteren tot en met het inpakken – zelf uitvoeren.

Vijf soorten repen

Op dit moment verkopen wij vijf soorten repen van Mesjokke, gemaakt van cacao uit verschillende landen. Van witte chocolade gemaakt van 40% biologische gedeodoriseerde cacoaboter uit de Dominicaanse Republiek tot een reep pure chocolade met 72% cacao uit Tanzania. Allemaal het proeven waard!

Kijk voor meer info over Mesjokke op www.choxplore.nl.

Meer nieuws

Online shoppen bij Hel’s Kitchen vanaf Black Friday

Online shoppen bij Hel’s Kitchen vanaf Black Friday

Op vrijdag 27 november is het weer Black Friday. Het hele weekend lang kun je dan profiteren van mooie aanbiedingen zoals je van ons gewend bent! Om grote toeloop naar de winkel te voorkomen kun je dat weekend alle lucratieve Black Friday aanbiedingen via onze online...

Lees meer
Aangepaste openingstijden voor de feestdagen

Aangepaste openingstijden voor de feestdagen

Met de gezellige en drukke decembermaand voor de boeg en de nog altijd aanhoudende perikelen rondom het Coronavirus gaat Hel's Kitchen extra open. Zo kan je op het tijdstip dat het jou uitkomt bij ons komen winkelen. Op onderstaande data zijn we extra geopend of kun...

Lees meer
Private shopping voor Sinterklaas en Kerstmis

Private shopping voor Sinterklaas en Kerstmis

Voor iedereen die iets meer ontspannen wil kunnen winkelen hebben we iets leuks bedacht. Want heb je behoefte om in alle rust cadeaus te kunnen kopen voor de feestdagen? Reserveer dan je eigen tijd om bij ons te komen winkelen en laat je door ons adviseren.

Lees meer

Pin It on Pinterest