Hartige koekjes en muffins

woensdag 13 april 2022 | Nieuws, Recepten

Met de bakproducten van Le Creuset (zie foto) maak je zelf de lekkerste koekjes en muffins. Zoet maar ook hartig! Peter heeft zijn twee favoriete hartige bakrecepten op papier gezet en we delen ze graag met je. Overheerlijke hartige koekjes én hartige muffins, perfect bij elke borrel. Of gewoon lekker tussendoor.

Hartige koekjes

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 50 gram olijfolie
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 eetlepel crème fraîche of yoghurt
  • 50 gram kaas bv feta, oude kaas
  • 70 gram vruchten zoals gedroogde vijgen of abrikozen in kleine stukjes.
  • zout en vers gemalen peper naar smaak.

Verwarm de oven op 180 graden. Vermeng in een kom de bloem met het bakpoeder.
Voeg er de olijfolie aan toe en roer dat er door met een vork. Voeg het ei en de crème fraîche toe en roer dat goed door de massa.

Snijd de kaas en de vruchten in kleine stukjes. Werk die door het deeg en voeg zout en peper naar smaak toe.

Maak 16 porties van het deeg en maak daar bolletjes van. Leg de bolletjes in de koekjesvorm met bakpapier en druk de bolletjes iets platter met een vork. Zet de plaat ongeveer 20 à 30 minuten in de oven. Laat ze niet aanbranden. Haal de koekjes uit de oven en laat op een rooster afkoelen…..

Hartige muffins

Ingrediënten:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram gesmolten boter
  • 1 dessertlepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 75 gram pepita notenmix fijngemalen of 100 gram geraspte kaas
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 graden. Mix in een kom de eieren met zout naar smaak en de geraspte komijnekaas. Voeg er de gesmolten boter aan toe en vervolgens de gezeefde bloem en het bakpoeder. Het beslag goed luchtig roeren.

Vet de muffinvormpjes in en bepoeder met bloem. Vul de vormpjes met het beslag en bestrooi met wat de notenmix. Zet de vormpjes ongeveer een half uur in de koelkast om te rusten.

Bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar.

Ook lekker met pompoen. Stoof 100 gram pompoen gaar, mengen met 50 gr zure room en kruiden. Desgewenst een flintertje spek erop.

Smullen maar!

 

 

Meer nieuws

Openingstijden verruimd in decembermaand

Openingstijden verruimd in decembermaand

Met de gezellige en drukke dagen van Sinterklaas en Kerstmis voor de boeg gaan onze deuren de komende tijd extra open! Op onderstaande dagen zijn we de komende tijd extra geopend, naast onze reguliere openingstijden zoals je van ons gewend bent. zondag 27 november...

Lees meer
Volop azijnen om zelf de lekkerste dressings te maken

Volop azijnen om zelf de lekkerste dressings te maken

Bij Hel's Kitchen kun je naast overheerlijke olijfolie ook terecht voor een flink aantal verschillende azijnen. Wij hebben een ruim aanbod aan zoete fruitazijn, wijnazijn en balsamico's. De azijnen zijn heerlijk over salades, ook in combinatie met de olijfolie van...

Lees meer
Olie en azijnen rechtstreeks uit Zuid Europa

Olie en azijnen rechtstreeks uit Zuid Europa

De olijfolie van Meeuwig wordt door de Amsterdamse groothandel in olie, azijn en mosterd zelf geïmporteerd uit Spanje, Italië en Griekenland. Door directe contacten met de Zuideuropese producenten is er door de jaren heen een goede vertrouwensrelatie opgebouwd...

Lees meer

Pin It on Pinterest