Olie en azijnen rechtstreeks uit Zuid Europa

dinsdag 15 maart 2022 | Assortiment, Nieuws

De olijfolie van Meeuwig wordt door de Amsterdamse groothandel in olie, azijn en mosterd zelf geïmporteerd uit Spanje, Italië en Griekenland. Door directe contacten met de Zuideuropese producenten is er door de jaren heen een goede vertrouwensrelatie opgebouwd waardoor we zeker kunnen zijn van de beste producten en dat proef je! De olijfolie die we verkopen is  daardoor altijd van de laatste oogst. In onze winkel verkopen we de olijfolie vooral vanuit rvs tanks. Dit heeft verschillende voordelen.

Zo kunnen wij olijfolie inkopen van kleine boeren die geen eigen flessen hebben. Alle oliën kunnen bij ons altijd worden geproefd en in verschillende hoeveelheden worden gekocht in navulbare flessen.

In onze winkel verkopen wij de volgende olie en azijn uit het assortiment van Meeuwig;

Olijfolie

  • Cordoba (Spanje), olie met een heldere zwarte olijf/eucalyptus geur. Iets zoet en vol van smaak.
  • Foggia (Italië), een ronde en volle olie, licht bitter, smaak van groente tomaat. Lekker in salades, bij fruits de mer, groentes en aardappels.
  • Kreta (Griekenland), een lichte en groene olijfolie, fris en makkelijk. Voor gebruik in koude gerechten. Lekker in sla met tomaat, feta en ui.
  • Citroenolie (Italië)
  • Basilicumolie (Italië)

Wil je meer weten over de oliën? Lees dan onderaan dit bericht meer.

Azijn

  • Dadel granaatappel
  • Balsamcio Maturato
  • Balsamico Xtra Vecchio
  • Balsamico Bianco

Meer weten en/of proeven? Kom gerust langs in de winkel en we vertellen je er graag meer over. En proeven mag natuurlijk altijd!

Foggia uit Italië
Azienda Agricola Pannarale is de producent van de Foggia olijfolie. Voor het produceren van deze olie wordt de Peranzana olijf gebruikt. Deze olijven worden in de maanden oktober en november met de hand geoogst.De Foggia olie heeft een rijke, intens groene geur en de smaak van deze olijfolie is rond en vol, licht bitter

Lekker op salades, fruits de mer, groentes en aardappels.

Cordoba uit Spanje
Greyma Moran Lara e Hijos is de producent van de Cordoba olijfolie. Voor het produceren van deze olie wordt de hojiblanca olijf gebruikt. Deze olijven worden van december tot maart met de hand geoogst. De Cordoba olie heeft een heldere zwarte olijfgeur met een vleugje eucalyptus. De smaak van deze olijfolie is iets zoet vol en kruidig.

Lekker in Gazpacho, warme gestoofde linzen en vanille ijs.

Kreta uit Griekenland
Terra Creta is de producent van de Kreta olijfolie. Voor het produceren van deze olie wordt de Koroneiki olijf gebruikt. Deze olijven worden half december met de hand en m.b.v. tril-armen geoogst. De Kreta olie heeft een schone en lichte geur en is fris en licht groen van smaak.

Lekker in koude gerechten, sla met tomaat feta en ui en bij vis.

Citroenolie
Alfredo Cetrone is de producent van deze olie. Deze citroenolie is niet gearomatiseerd, de citroenen zijn mee geperst met de olijven. Net als bij het persen van olijven wordt het vocht tijdens het centrifugeren gescheiden van de olie en komt alleen de etherische olie uit de citroen in de olie terecht. Hierdoor krijgt de olijfolie een enorm lekkere en intense, maar ook vriendelijke smaak en vooral geen scherpe aroma’s.

Lekker op salades en pasta’s.

Basilicumolie
De basis voor de basilicumolie is de Spaanse Tarragona olijfolie. Meeuwig laat deze olie aromatiseren met verse basilicum van Abma’s uit Noord Holland. Hierdoor krijgt iedere oogst zijn eigen unieke smaak. Geen aroma’s, geen toevoegingen, puur olie geparfumeerd met basilicum. De olie heeft een intense basilicum smaak.

Lekker over een salade Caprese, over de pasta of om te dippen.

 

Meer nieuws

Openingstijden verruimd in decembermaand

Openingstijden verruimd in decembermaand

Met de gezellige en drukke dagen van Sinterklaas en Kerstmis voor de boeg gaan onze deuren de komende tijd extra open! Op onderstaande dagen zijn we de komende tijd extra geopend, naast onze reguliere openingstijden zoals je van ons gewend bent. zondag 27 november...

Lees meer
Hartige koekjes en muffins

Hartige koekjes en muffins

Met de bakproducten van Le Creuset (zie foto) maak je zelf de lekkerste koekjes en muffins. Zoet maar ook hartig! Peter heeft zijn twee favoriete hartige bakrecepten op papier gezet en we delen ze graag met je. Overheerlijke hartige koekjes én hartige muffins, perfect...

Lees meer
Volop azijnen om zelf de lekkerste dressings te maken

Volop azijnen om zelf de lekkerste dressings te maken

Bij Hel's Kitchen kun je naast overheerlijke olijfolie ook terecht voor een flink aantal verschillende azijnen. Wij hebben een ruim aanbod aan zoete fruitazijn, wijnazijn en balsamico's. De azijnen zijn heerlijk over salades, ook in combinatie met de olijfolie van...

Lees meer

Pin It on Pinterest