Appelcake uit de Slowcooker

Wij krijgen ontzettend veel leuke reacties als we weer eens aan het koken zijn in de winkel. Zo ook op deze heerlijke appelcake bereidt in een Slowcooker van Crock-pot.

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 150 gram suiker en een beetje voor over de appeltjes
  • snuf zout
  • 100 ml yoghurt
  • 110 gram boter
  • 290 gram speltbloem ( mag ook een ander soort)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 3 appeltjes
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze:
De appels schillen en in parten snijden.
De suiker, zout en eieren opkloppen met de mixer.
Boter smelten en met de yoghurt al mixend bij de eieren voegen. Vervolgens de bloem, kaneel en bakpoeder erdoor spatelen.
De slowcooker invetten met roomboter en bakpapier erin.
Doe het beslag erin en druk de appelpartjes er speels in.
De slowcooker 3 uur op low zetten en wachten maar…..

Geef de cake een feestelijk tintje door er wat amandelschaafsel en poedersuiker overheen te strooien als het is afgekoeld en je de cake opdient.

 

 

 

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest