Heb je nog wat restjes (Italiaanse) vleeswaren over? Dan is dit een heerlijk gerecht om de restjes te verwerken tot een verrukkelijke hartige cake. Lekker als voorgerecht of bij de borrel. Succes gegarandeerd!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de bloem met eieren in een kom, voeg al kloppende met een mixer de melk en olijfolie scheutsgewijs toe. Blijf nog even kloppen. Voeg de fijngesneden vleeswaren toe en de rozemarijn. Houd wat rozemarijn achter. Vet een bakblik (cakeblik of broodblik) in en leg op de bodem wat rozemarijnblaadjes. Het mengsel moet het cakeblik ¾ kunnen vullen.

Voeg aan het mengsel de gist en bakpoeder toe, nog even roeren met de mixer en vul dan het bakblik.

Na 45 minuten is de cake van de slager klaar. Prik een breinaald of satéprikker in de cake. Deze moet “schoon” eruit komen, ten teken dat de cake gaar is.

Smullen maar!

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • zakje gist
  • theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 100 ml melk
  • 150 ml olijfolie
  • rozemarijn
  • fijngesneden Italiaanse vleeswaren (pancetta, mortadella, salami, prosciutto of de Nederlandse varianten.
    (restje vlees fijngesneden is ook een goed alternatief)

Pin It on Pinterest