Daslookboter, da’s leuk voor Pasen!

maandag 29 maart 2021 | Recepten, Tuinkeuken

Wil je iets anders op tafel zaten bij de Paasbrunch in plaats van kruidenboter? Maak dan deze overheerlijke daslookboter met dragon en zeezout in een botervormpje. Ik heb er zelf een in de vorm van een paashaas, maar een ander vormpje kan natuurlijk ook.

In de Keukentuin van Hel’s Kitchen heb ik Daslook staan en dat is een ideaal plantje. Elk jaar komt het terug en het breidt zich vanzelf uit. Je moet ‘m dus wel kort houden, plukken is dus een ideale manier daarvor.

Daslook komt uit de lookfamilie, net als de ui, knoflook, prei, sjalot en bieslook. Het heeft op de lijst van beschermde planten in Nederland gestaan, maar inmiddels is het plantje niet meer bedreigd dus plukken kan geen kwaad. Je kunt alles van de Daslook eten. De bloemetjes, het blad, de steeltjes en ook de knolletjes. De smaak lijkt op knoflook en ui, maar dan wat zachter.

Wat heb je nodig voor de Daslookboter?
– Roomboter op kamertemperatuur.
– Daslook
– Dragon
– Zeezout
– Peper
– Botervormpje in de vorm van een haasje

Bereiding
Was de daslook goed en haal de steeltjes eraf (die zijn wat harder). Doe wat dragon over de fijngesneden daslook met wat (zee)zout en een vleugje peper. Meng en prak het door de boter. Laat het botervormpje een poosje weken in koud water. Verdeel het botermengsel in de beide delen van vorm en druk ze tegen elkaar aan. Even laten zitten en heeeeel voorzichtig losmaken. Doe een peperkorrel als oogje van het haasje en een klein strikje om de hals om het geheel af te maken. Eet smakelijk!

Meer nieuws

Wat kook jij met kerst? Volop kookboeken voor inspiratie!

Wat kook jij met kerst? Volop kookboeken voor inspiratie!

Als er één moment in het jaar is waarop we lekker los kunnen met koken en eten dan is het wel met de Kerstdagen. Nu de horeca helaas gesloten is in de avonduren geeft het jou de kans zelf een uitgebreid diner op tafel te zetten. Ook voor de feestdagen is het...

Lees meer
Extra openingsmomenten rondom feestdagen

Extra openingsmomenten rondom feestdagen

In de laatste periode van het jaar gaan we op een flink aantal dagen extra open om iedereen de kans te geven te komen shoppen op de momenten dat het schikt. Op onderstaande data zijn we extra open of hebben we aangepaste openingstijden: zondag 28 november open van...

Lees meer

Pin It on Pinterest