Uiensoep van Miljuschka

Ingrediënten

  • 1,5 kilo uien in plakken
  • één bol knoflook in plakjes
  • 75 gram boter
  • zout &peper
  • 4 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 liter warme runderbouillon
  • één wijnglas Noilly Prat
  • één wijnglas cognac
  • 200 gram gruyère
  • 1 hard/oud stokbrood

Benodigdheden

  • Soeppan

Onze Nikky is niet alleen gek op fotograferen, maar ook dol op koken! Als ze na een dag werken in de winkel thuis komt, vindt ze het heerlijk om lekker de keuken in te gaan. Haar favoriete soep is de uiensoep van Miljuschka. Een relatief eenvoudig recept maar zoooooo lekker! De meeste tijd gaat zitten in het snijden van de uien en het deppen van je tranen daarbij. Maar daarna kun je lekker de pan op het vuur zetten en je overgeven aan de heerlijke geur die je door het hele huis kunt ruiken.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote soeppan. Doe de uien erbij met een beetje zout en laat dit op middelhoog vuur in 10 minuten tijd zacht worden. Doe de knoflook erbij en bak het kort mee. Strooi de rietsuiker over de uien laat dit op laag vuur een half uur karamelliseren. Doe de bloem erbij en bak het geheel nog 5 minuten. Vergeet niet af en toe een beetje te roeren.

Maak ondertussen de runderbouillon klaar en voeg die na een half uur aan de uien toe. Pak een flink wijnglas Noilly Prat (of een andere droge Vermout) en doe dit erbij. Doe hetzelfde met de cognac en laat dit dan nog een uurtje koken. Verwarm de oven/grill voor op 200 graden. Doe de soep in kommen en leg een plakje oud stokbrood op de soep.

Bestrooi het stokbrood met de gruyère en rooster het geheel nog ongeveer 5 minuten onder de grill. Je kunt het stokbrood ook eerst in plakken snijden, de gruyere eroverheen strooien en grillen en ze daarna in de soep doen. Dan zit je niet te hannesen met die soepkommen in je oven.

Eet smakelijk!

Groetjes, Nikky

Dankjewel Miljuschka voor dit heerlijke recept!

Laatste nieuwsbrieven