Bereidingswijze

Maak de bouillon. Hang wanneer de bouillon nog gloeiendheet is (mag niet koken) een zakje koffie in. Proef. Te slap dan wat langer laten trekken. Zakje verwijderen.

Voeg de kastanjepuree toe en maak met de blender of mixer er een glad geheel van. Voeg kookroom toe zodat het een romig soep wordt. Kookroom schift niet i.t.t. tot slagroom of melk.

Breng de soep nog een keer kort aan de kook vlak voor het opdienen.

Gebruik koffiekopjes voor het opdienen. Klop nog wat room zoals je doet voor een cappuccino en giet dit op de soep in het kopje.

Garneren met een plakje cake van de slager zout koekje of kaasstengel.

Ingrediënten

(voor één liter soep)

  • Bouillon. Zelf getrokken, of voor de luie kok uit een pot en voor de nog luiere kok van een blokje.
  • Kastanjepuree uit een blik
  • 50 gram gemalen koffie
  • kookroom

Pin It on Pinterest