Notenbrood

Ingrediënten

Voor 1 groot notenbrood:

  • 200 gram gemengde noten
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 300 gram paddenstoelen in blokjes
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes in blokjes
  • 150 gram gekookte rijst
  • 200 m groentebouillon
  • 3 losgeklopte eieren
  • tijm

Benodigdheden

  • Ingevette bakvorm
  • Keukenmachine

Notenbrood is een heerlijk brood wat lekker is met hartig beleg of gewoon op zichzelf als een smakelijke snack. Dit notenbrood recept is van Isabel Boerdam, De ‘hippe vegetariër’. Het is  smakelijk en voedzaam met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Notenbrood kan worden geserveerd als ontbijt, lunch of snack en is een goede manier om wat extra eiwitten en gezonde vetten aan uw dieet toe te voegen. Het is ook mogelijk om variaties te maken op het notenbrood, zoals met rozijnen, gedroogde abrikozen, of zaden zoals pompoenpitten. Probeer het recept en geniet van de smaak en textuur van dit heerlijke brood! Eet smakelijk!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een taartvorm, cakevorm of muffinvorm in. Maal je gemengde noten grof in de keukenmachine. Rooster de paddenstoelen 10 tot 15 minuten in de oven. Verhit olijfolie in een grote koekenpan, voeg de ui en de knoflook toe, en bak deze kort aan. Voeg de gemalen gemengde noten, paddenstoelen, tomaatjes en tijm toe en roerbak het geheel gedurende enkele minuten. Doe alles in een kom en voeg de rijst, bouillon en eieren toe. Meng tot een stevige, kleverige massa. Is de massa te dun? Voeg dan extra rijst toe. Schep de massa in de ingevette vorm en bak in 45-60 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of je notenbrood droog is vanbinnen – zo ja, dan komt de prikker er schoon uit. Laat het notenbrood 10 minuten afkoelen en eet met een simpele groene salade.

Laatste nieuwsbrieven