Pindasoep

Ben je gek op die heerlijke potten van de Pindakaaswinkel? Dan is dit recept echt iets voor jou. Het komt uit het pindakaas receptenboek van Michiel Vos dat je ook bij ons in de winkel kunt kopen. Met de 10 verschillende smaken pindakaas van de Pindakaaswinkel en 40 recepten kun je eindeloos variëren. Zo hoeft geen enkel pindakaas momentje hetzelfde te zijn! Ook lees je meer over hoe de pindaplant ooit onze wereld gaat redden en hoe bijzonder de pinda eigenlijk is.

Voor 4 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten

240 gram naturel pindakaas
1 grote ui
2 teentjes knoflook
Scheutje arachideolie
20 gram gember, geraspt
2 tl sambal
1 paprika in stukjes
1,1 l groentebouillon
125 gr taugé
Bladselderij
Scheutje citroensap naar smaak
Handje ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

Snipper de ui en de teentjes knoflook. Verhit een scheutje arachideolie in een ruime pan. Voeg hier de ui, gember en sambal aan toe.
Bak de knoflook en paprika even mee. Voeg als laatste de pindakaas en de bouillon toe en breng tegen de kook aan. Laat dit 20 minuten sudderen.

Was intussen de taugé en selderij en hak de selderij grof. Vlak voor het opdienen voeg je de taugé, selderij en pinda’s toe, maar houd wat achter voor de garnering.
Proef de soep en voeg citroensap naar smaak toe. Haal de pan van het vuur.

Verdeel de soep over de kommen en garneer met taugé, selderij en pinda’s.

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest