Plaattaart met appel en walnoten

Ingrediënten

• 300 g tarwebloem
• 100 g lichtbruine basterdsuiker
• 1 mespunt zout
• 250 g ongezouten roomboter
• 110 g ongezouten walnoten
• 300 g amandelspijs
• 2 middelgrote eieren
• 5 elstar-appels
• 50 g kristalsuiker
• Handje gewelde rozijnen
• 2 tl kaneel

Benodigde Keukenspullen

• bakblik
• bakpapier

Bereiden

    1.  Doe de bloem, basterdsuiker en het zout in een kom. Snijd er met 2 messen 2/3 van de boter door tot er een kruimelig deeg ontstaat. Hak de walnoten fijn, voeg toe en kneed het deeg tot een bal. Verpak het in vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten. Wel ondertussen de rozijnen in water.(eventueel ook lekker in een rum of een likeur).
    2. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een rechthoekige plak. Vouw de randen om zodat er een opstaande rand ontstaat. Verkruimel de amandelspijs, roer het los met de eieren en verdeel over het deeg. Strooi de gewelde rozijnen er overheen.Schil en snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in schijfjes.
    3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appel 2 min. op hoog vuur. Voeg de suiker en kaneel toe en bak nog 2 min. Verdeel het appelmengsel over het deeg. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

Combinatietip

Lekker met kaneelijs.

Serveertip

Je kunt de taart warm of koud eten.

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest