Tijdens de Kerstmarkt in de Slijkstraat was Peter onze huiskok er weer om lekker voor jullie te koken. Hij heeft toen deze overheerlijke tarte tatin voor jullie gemaakt. Hier het recept!

Ingrediënten:

  • Pakje bladerdeeg
  • venkel
  • Noilly prat of vermouth
  • sinaasappel
  • eventueel venkelzaadjes

Bereiding:

Snij voor de venkeltaart de knollen in vieren en eventueel nog in plakken. Zorg dat de stukken ongeveer dezelfde dikte hebben (2-3 centimeter). Bak deze in wat olijfolie aan beide zijden een beetje bruin, strooi er zout en peper over en voeg een scheut Noilly Prat of vermouth toe en het sap van een halve sinaasappel. Voeg eventueel wat venkelzaad toe voor de smaak. Doe de deksel op de pan en laat de stukken zo’n 10 minuten stoven.

Vet een lage taartvorm ruim in met olijfolie, strooi er twee eetlepels suiker in en leg de venkel erop. Zorg dat de stukken goed tegen elkaar aan liggen. Laat het overgebleven vocht inkoken tot het stroperig is en giet het erover. Snij uit bladerdeeg een cirkel die groter is dan uw bakvorm, leg deze over de groente en stop het deeg aan de randen mooi in.

Zet de taart een kwartier in een op 200 graden voorverwarmde oven, temper dan de temperatuur naar 180 graden en laat ’m nog ongeveer 25 minuten bakken.

Leg er, als de taart iets is afgekoeld, een bord op en draai de hele toestand in een keer om.

(recept van Janneke Vreugdenhil NRC)

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest