Sappige sinaasappel/citroencake

Deze heerlijke sappige sinaasappel/citroencake is er eentje om je vingers bij af te likken.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Baktijd: 55 à 60 minuten
Oventemperatuur: 180o C (na voorverwarming)
Benodigdheden: 1 ronde taartvorm/springvorm ( ∅ 26 cm)

Ingrediënten
– 250 g zachte boter
– 275 g suiker
– 5 eieren, gesplitst
– Geraspte schil van 1 sinaasappel
– 250 g bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– Sap van 1 sinaasappel en 1 citroen
– Poedersuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden met onder- en bovenwarmte.
Klop de eiwitten stijf met 1 eetlepel poedersuiker, beboter de bakvorm en bestrooi hem met paneermeel.
Roer boter, suiker en eidooiers tot een smeuïge crème en voeg sinaasappelrasp en bloem met bakpoeder toe. Spatel de geklopte eiwitten er luchtig doorheen.
Doe het beslag in de vorm en bak de cake 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Pers ondertussen de sinaasappel en citroen uit, verwarm het sap in een pannetje en los er 150 g (poeder)suiker in op; laat het sap afkoelen.
Als de cake afgekoeld is, zet hem op een flink bord, prik er met een grove breinaald o.i.d. gaatjes in en lepel er het suiker/sapmengsel overheen. Giet ook het sap dat op het bord is gelekt, steeds opnieuw over de cake totdat al het sap is geabsorbeerd.

Bestrooi de cake royaal met poedersuiker.
Smullen maar!!

Meer nieuws

Aflevering 1: Maak een tuinplan

Aflevering 1: Maak een tuinplan

Voordat je met je (moes)tuin aan de slag gaat is het handig en slim om een tuinplan te maken. Denk daarbij aan wat je wil zaaien dit jaar. Spit je tuin om als je dat wil of woel de aarde goed om. Haal onkruid weg en maak je grond gereed. Heb je een balkon of...

Lees meer

Pin It on Pinterest