Sappige sinaasappel citroencake

Ingrediënten

  • 250 g zachte boter
  • 275 g suiker
  • 5 eieren, gesplitst
  • Geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 250 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Sap van 1 sinaasappel en 1 citroen
  • Poedersuiker

Benodigdheden

  • Rasp
  • Mixer of garde
  • 1 ronde taartvorm/springvorm ( ∅ 26 cm)

Deze heerlijke sappige sinaasappel citroencake is er eentje om je vingers bij af te likken. Een cake die perfect is voor iedereen die van zoete en zure smaken houdt. De combinatie van de verfrissende smaak van citroen en de zoetheid van sinaasappel, zorgt ervoor dat deze cake onweerstaanbaar is! Een sappige sinaasappel citroencake kan worden geserveerd als een zoete traktatie bij de thee of als dessert na een maaltijd. Garneer met een laagje poedersuiker om het een extra feestelijke uitstraling te geven.

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden met onder- en bovenwarmte. Klop de eiwitten stijf met 1 eetlepel poedersuiker, beboter de bakvorm en bestrooi hem met paneermeel.
Roer boter, suiker en eidooiers tot een smeuïge crème en voeg sinaasappelrasp en bloem met bakpoeder toe. Spatel de geklopte eiwitten er luchtig doorheen. Doe het beslag in de vorm en bak de cake 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Pers ondertussen de sinaasappel en citroen uit, verwarm het sap in een pannetje en los er 150 g (poeder)suiker in op; laat het sap afkoelen. Als de cake afgekoeld is, zet hem op een flink bord, prik er met een grove breinaald o.i.d. gaatjes in en lepel er het suiker/sapmengsel overheen. Giet ook het sap dat op het bord is gelekt, steeds opnieuw over de cake totdat al het sap is geabsorbeerd. Bestrooi de cake royaal met poedersuiker. En smullen maar!

Laatste nieuwsbrieven