Heb je geen zin, tijd of de know-how om een compleet uitgebreid en culinair zeer hoogstaand kerstdiner te maken, maar wil je je gasten wel iets lekkers en toch heel erg Kerst voorschotelen? Dan is dit snelle kerstdiner voor 4 personen, samengesteld door onze kok Peter de redding van jouw Kerst!

Voorgerecht

Een ontbijtbordje bedekken met rookvlees, garneren met schijfjes papaja (blik of vers) met een beetje veldsla, eventueel wat pijnboompitten of gerookte amandelen en een druppeltje olijfolie en balsamico.

Soepje

Pot bouillon of bouillon van een blokje. Handvol soepgroenten toevoegen en even 15 minuten doorkoken. Ondertussen een uitje glazig fruiten met kerrie en dan in de bouillon. Hierna kleine stukjes schoongemaakte appel fruiten met kerrie en apart houden. Soep door de blender eventueel kookroom toevoegen. Opdien op een bord en wat appel over de soep strooien en eventueel een scheutje Madeira. Miniflesje te koop bij alle grootgrutters.

Hoofdgerecht

Hazenrug (zonder bot!) bakken in roomboter in ca. 7 minuten. Ondertussen de goedkoopste roompaté los prakken in een pannetje op zacht vuur tezamen met port verhouding 2:1 en room. Goed roeren en niet aan laten bakken.
Hazenrug opdienen op een bord met een strook port-patésaus.

Ondertussen een gewassen en ingesneden aardappel poffen in de magnetron in ca. 6 minuten.
Opdien met een klontje boter met wat peper en zout

Spruitjes (ja een zak kant en klaar en schoongemaakt) beetgaar koken of ietsje langer. Afgieten en in een koekenpan even aanbakken met boter en …shoarmakruiden. Blussen met een uitgeperste sinaasappel.
Op het bord met de hazenrug en de aardappel.

Toetje

Uiteraard een lekker ijsje van Nelis.

Veel succes en geniet lekker van dit snelle kerstdiner!

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest