Stoofpeertjes uit de slowcooker

Ingrediënten

• 2 kilo stoofperen
• 1 fles rode wijn
• 150 gr. Rietsuiker
• 1 sinaasappel schil geraspt en sap uitgeperst
• 1 citroen schil geraspt en sap uitgeperst
• 1 theelepel kaneel
• ½ theelepel gemalen kruidnagel
• ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
• ¼ lepel gemberpoeder
• ½ theelepel gemalen zwarte peper

Benodigdheden

  • Slowcooker
  • Schilmesje

Stoofpeertjes zijn een heerlijk gerecht dat perfect past bij gezellig eten. Het is een klassiek herfst- en wintergerecht dat vaak geassocieerd wordt met oma’s keuken en de nostalgische geur van kaneel en kruidnagel. Stoofpeertjes worden gemaakt van stevige peren die langzaam gekookt worden in een mengsel van water, suiker en specerijen, zoals kaneelstokjes, kruidnagel en nootmuskaat. Het resultaat is een heerlijk zoet en kruidig gerecht dat zowel als dessert of als bijgerecht geserveerd kan worden.

Bereidingswijze

Schil de peertjes en snij deze in vieren. Meng in een slowcooker de rode wijn, sap en rasp van de sinaasappel en citroen, de rietsuiker en alle specerijen. Leg de peertjes in het mengsel. Zet de slowcooker op stand 1 en “kook” de peertjes 3 tot 4 uur in de slowcooker. Serveer de peertjes bijvoorbeeld bij een stoofpotje of lekker als dessert met een bolletje roomijs. Eet smakelijk!

Laatste nieuwsbrieven