Zalmforeltartaar met bruine boter en pistachenoten

woensdag 12 augustus 2020 | Recepten

Dit heerlijke zalmrecept kregen we van Ernst Oosterloo, een trouwe klant van Hel’s Kitchen.
Het is een recept voor vier personen en we delen het graag met je!

Benodigdheden

  • 1 sjalot in heel dunne plakjes
  • 2 biologische citroenen; rasp er 2 tl schil af en pers 40 ml sap uit
  • ½ tl fijn kristalsuiker
  • 4 zalmforelfilets zonder vel of graat, in blokjes van 1½ cm
  • 1 tl olijfolie
  • 25 gr boter
  • ½ tl komijnzaad
  • 20 g pistachenootjes, grof gehakt, licht geroosterd
  • 5 gr dragonblad, fijngehakt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereiding

Doe de sjalot in een kleine kom met 2 el citroensap, de suiker, ½ tl zoutvlokken en royaal vers gemalen zwarte peper.
Wrijf met de vingers de suiker en het zout door de sjalot en zet opzij.
Meng in een andere kleine kom de zalmforel met olijfolie, citroenrasp, de overgebleven 2 tl citroensap, ½ tl zoutvlokken en royaal vers gemalen zwarte peper.
Zet de vis 30 min opzij, niet langer dan wordt hij te gaar.
Doe als u de zalforel gaat serveren de boter en de komijnzaad in een kleine pan en zet ‘m op halfhoog vuur.
Laat de boter circa 5 min. smelten, schud de pan af en toe op tot de boter begint te schuimen, bruin wordt, nootachtig gaat geuren en karamelliseert.
Verdeel de zalmforelblokjes over de borden en schep de sjalot erop.
Gooi eventueel vocht weg. Strooi de pistachenootjes en de dragon over de forel en besprenkel hem met de bruine boter met komijnzaad.
Strooi er nog wat zoutvlokken over en dien op.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Wat kook jij met kerst? Volop kookboeken voor inspiratie!

Wat kook jij met kerst? Volop kookboeken voor inspiratie!

Als er één moment in het jaar is waarop we lekker los kunnen met koken en eten dan is het wel met de Kerstdagen. Nu de horeca helaas gesloten is in de avonduren geeft het jou de kans zelf een uitgebreid diner op tafel te zetten. Ook voor de feestdagen is het...

Lees meer
Extra openingsmomenten rondom feestdagen

Extra openingsmomenten rondom feestdagen

In de laatste periode van het jaar gaan we op een flink aantal dagen extra open om iedereen de kans te geven te komen shoppen op de momenten dat het schikt. Op onderstaande data zijn we extra open of hebben we aangepaste openingstijden: zondag 28 november open van...

Lees meer

Pin It on Pinterest