Zalmforeltartaar met bruine boter en pistachenoten

Dit heerlijke zalmrecept kregen we van Ernst Oosterloo, een trouwe klant van Hel’s Kitchen.
Het is een recept voor vier personen en we delen het graag met je!

Benodigdheden

  • 1 sjalot in heel dunne plakjes
  • 2 biologische citroenen; rasp er 2 tl schil af en pers 40 ml sap uit
  • ½ tl fijn kristalsuiker
  • 4 zalmforelfilets zonder vel of graat, in blokjes van 1½ cm
  • 1 tl olijfolie
  • 25 gr boter
  • ½ tl komijnzaad
  • 20 g pistachenootjes, grof gehakt, licht geroosterd
  • 5 gr dragonblad, fijngehakt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Bereiding

Doe de sjalot in een kleine kom met 2 el citroensap, de suiker, ½ tl zoutvlokken en royaal vers gemalen zwarte peper.
Wrijf met de vingers de suiker en het zout door de sjalot en zet opzij.
Meng in een andere kleine kom de zalmforel met olijfolie, citroenrasp, de overgebleven 2 tl citroensap, ½ tl zoutvlokken en royaal vers gemalen zwarte peper.
Zet de vis 30 min opzij, niet langer dan wordt hij te gaar.
Doe als u de zalforel gaat serveren de boter en de komijnzaad in een kleine pan en zet ‘m op halfhoog vuur.
Laat de boter circa 5 min. smelten, schud de pan af en toe op tot de boter begint te schuimen, bruin wordt, nootachtig gaat geuren en karamelliseert.
Verdeel de zalmforelblokjes over de borden en schep de sjalot erop.
Gooi eventueel vocht weg. Strooi de pistachenootjes en de dragon over de forel en besprenkel hem met de bruine boter met komijnzaad.
Strooi er nog wat zoutvlokken over en dien op.

Eet smakelijk!

Meer nieuws

Aflevering 1: Maak een tuinplan

Aflevering 1: Maak een tuinplan

Voordat je met je (moes)tuin aan de slag gaat is het handig en slim om een tuinplan te maken. Denk daarbij aan wat je wil zaaien dit jaar. Spit je tuin om als je dat wil of woel de aarde goed om. Haal onkruid weg en maak je grond gereed. Heb je een balkon of...

Lees meer

Pin It on Pinterest