Appel-kaneelringen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote appels
  • kaneelsuiker naar smaak

Benodigdheden

  • droogmachine

Het drogen van vlees, groente, fruit en kruiden is een van de oudste bewaarmethodes. Groenten en fruit drogen kan een oplossing zijn voor bijvoorbeeld net te rijpe appels, mango of een paprika die niet zo knapperig meer is. Zo kun je ze nog maanden bewaren, want weggooien is toch zonde. Het is niet moeilijk, alles wat je nodig hebt, is een oven of een voedseldroger. In een luchtdichte verpakking en op een koele, donkere en droge plek, is gedroogd fruit en zijn gedroogde groenten tot wel een jaar lang houdbaar. Gedroogd fruit is een goed alternatief voor snoep! Kinderen zijn er dol op.

Bereidingswijze

Was de appels en verwijder met een appelboor de klokhuizen. Snijd de appels in plakken van 5 mm dik .Verdeel de appelschijfjes over de roosters van de droogmachine. Leg de roosters niet te vol, er moet voldoende lucht langs de appels kunnen circuleren. Bestrooi de appelschijfjes met kaneelsuiker.

Droog de appels tussen de 8 en 15 uur, ze zijn dan droog en je kan ze buigen. Droog je de appel langer dan worden de plakken krokant. Tijdens het drogen is het belangrijk om de verschillende roosters af en toe van plek te verwisselen, zo zullen de appelschijfjes gelijkmatig drogen. Bewaar de appels in een luchtdichte bak op kamertemperatuur.

Laatste nieuwsbrieven