Recepten

Of je nu een beginner bent in de keuken of een ervaren kok, recepten bieden een geweldige manier om nieuwe gerechten te ontdekken, je vaardigheden te verbeteren en te genieten van heerlijke smaken. Recepten zijn er in alle soorten en maten, van eenvoudige en snelle gerechten tot uitgebreide en complexe culinaire hoogstandjes. Op deze pagina delen wij onze favoriete recepten met jou. Voor meer kookplezier en inspiratie in de keuken, voegen wij regelmatig nieuwe recepten toe!

Espresso Martini

Espresso Martini

Of je nu een koffieliefhebber bent die hunkert naar een drankje met een cafeïne-boost, of gewoon op zoek bent naar een opwindende en stijlvolle cocktail, de espresso martini voldoet aan alle verwachtingen. Het is een smakelijk avontuur in een glas, perfect geschikt...

Frisse sportsmoothie

Frisse sportsmoothie

Een gezonde sport smoothie kan een geweldige manier zijn om je lichaam te voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te presteren tijdens het sporten. Zo'n smoothie kan een combinatie zijn van fruit, groenten en eiwitten om je energie te geven, je...

Zwarte bonenburgers met pinda’s, limoen en koriander

Zwarte bonenburgers met pinda’s, limoen en koriander

"De Groene Barbecue" is geschreven door Rukmini Iyer, in dit kookboek staan heerlijke en gezonde vegetarische gerechten die perfect zijn voor op de barbecue. Variërend van gegrilde groenten en fruit tot hartige salades en smakelijke bijgerechten. Ben je gek op burgers...

IJsthee

IJsthee

IJsthee, ook wel bekend als ice tea, is een verfrissende drank die vooral in de zomer veel gedronken wordt. Wist je dat het super makkelijk en een stuk gezonder is om zelf ijsthee te maken? Heb je geen idee hoe je dit aanpakt, dit recept is super eenvoudig en erg...

Granola

Granola

Zelf granola maken is gemakkelijk en leuk om te doen! Door zelf granola te maken kun je de ingrediënten aanpassen aan je eigen smaak en het bevat vaak minder suiker en toevoegingen dan de kant-en-klare varianten uit de winkel. Met zelfgemaakte granola kun je eindeloos...

Madeleines

Madeleines

Zelf Madeleines maken is super eenvoudig met dit heerlijke recept. De schelpvormige cakejes met buikje, zijn heerlijk zacht aan de binnenkant en lekker knapperig aan de buitenkant. Wil je ze graag zelf een keer maken, gebruik dan dit basisrecept voor klassieke...

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood

Zuurdesembrood is een traditioneel brood dat wordt gemaakt van meel, water en een desemstarter. Deze starter bevat wilde gisten en bacteriën die het deeg laten rijzen. Door het fermentatieproces krijgt zuurdesembrood een unieke smaak en textuur. Het maken van...

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes uit de slowcooker

Stoofpeertjes zijn een heerlijk gerecht dat perfect past bij gezellig eten. Het is een klassiek herfst- en wintergerecht dat vaak geassocieerd wordt met oma's keuken en de nostalgische geur van kaneel en kruidnagel. Stoofpeertjes worden gemaakt van stevige peren die...

Appel-kaneelringen

Appel-kaneelringen

Het drogen van vlees, groente, fruit en kruiden is een van de oudste bewaarmethodes. Groenten en fruit drogen kan een oplossing zijn voor bijvoorbeeld net te rijpe appels, mango of een paprika die niet zo knapperig meer is. Zo kun je ze nog maanden bewaren, want...

Notenbrood

Notenbrood

Notenbrood is een heerlijk brood wat lekker is met hartig beleg of gewoon op zichzelf als een smakelijke snack. Dit notenbrood recept is van Isabel Boerdam, De ‘hippe vegetariër’. Het is  smakelijk en voedzaam met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant....