Recepten

De lekkerste recepten verzameld door onze huiskok Peter

Recept venkel tarte tatin

Tijdens de Kerstmarkt in de Slijkstraat was Peter onze huiskok er weer om lekker voor jullie te koken. Hij heeft toen deze overheerlijke tarte tatin voor jullie gemaakt. Hier het recept! Ingrediënten: Pakje bladerdeeg venkel Noilly prat of vermouth sinaasappel...

Lees meer

Recept stoofperen (en Glühwein!)

Tijdens de aftrap van onze feestdagen in november hadden wij overheerlijke stoofperen te proeven aan de kraam. Op veler verzoek bij deze het recept: ook op omdat het sap van de stoofperen echt een overheerlijke Glühwein geeft 😉 Ingrediënten • 2 kilo stoofperen • 1...

Lees meer

Brocco Appel Banaan Citroen Gember Smoothie

Op zaterdag 27 januari waren de jongens van Grown bij ons in de winkel. Wat een enorm succes was dat. Er was van alles te proeven en er was veel interesse in de cressen van Toon. Hierbij één van de recepten gemaakt op die dag. Een frisse, gezonde en romige...

Lees meer

Rucola Cressto

Op zaterdag 27 januari waren de jongens van Grown bij ons in de winkel. Wat een enorm succes was dat. Er was van alles te proeven en er was veel interesse in de cressen van Toon. Hierbij één van de recepten gemaakt op die dag. Bereidingswijze...

Lees meer

Ghoa Cressboter by Grown

Op zaterdag 27 januari waren de jongens van Grown bij ons in de winkel. Wat een enorm succes was dat. Er was van alles te proeven en er was veel interesse in de cressen van Toon. Hierbij één van de recepten gemaakt op die dag. Heerlijk bij een borrel of...

Lees meer

Snel kerstdiner voor 4 personen

Heb je geen zin, tijd of de know-how om een compleet uitgebreid en culinair zeer hoogstaand kerstdiner te maken, maar wil je je gasten wel iets lekkers en toch heel erg Kerst voorschotelen? Dan is dit snelle kerstdiner voor 4 personen, samengesteld door...

Lees meer

Kastanje-koffie soep

Bereidingswijze Maak de bouillon. Hang wanneer de bouillon nog gloeiendheet is (mag niet koken) een zakje koffie in. Proef. Te slap dan wat langer laten trekken. Zakje verwijderen. Voeg de kastanjepuree toe en maak met de blender of mixer er een...

Lees meer

Paté Peter Pan

Bereidingswijze Probeer in te schatten hoeveel van het te maken vleesmengsel in de pot kan. Maal de hamlappen, de speklappen en de lever fijn in de keukenmachine. Is het te veel, maal in porties, maar zorg dat alles uiteindelijk goed verdeeld is. Het wordt...

Lees meer

Cake van de slager

Heb je nog wat restjes (Italiaanse) vleeswaren over? Dan is dit een heerlijk gerecht om de restjes te verwerken tot een verrukkelijke hartige cake. Lekker als voorgerecht of bij de borrel. Succes gegarandeerd! Bereidingswijze Verwarm de oven...

Lees meer

De lekkerste hersftrecepten

Tijdens de herfstmarkt afgelopen oktober heeft ons culinair expert Peter de hele dag de meest heerlijke herfstrecepten klaargemaakt. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet; Gebakken Peren Benodigdheden: 1 peer boter of margarine spek of bacon - in plakjes...

Lees meer

Kruidenmengsels voor het najaar

Als voorproefje op de herfst vast een paar veel voorkomende kruidenmengsels om zelf te maken zonder toevoegingen en conserveermiddelen: Appeltaartkruiden (voor 1 appeltaart) 2 tl kaneelpoeder. 1 tl nootmuskaat (gemalen) 1/3 tl gemberpoeder (djahé) Goulashkruiden 1 tl...

Lees meer

Meld je aan en ontvang maandelijks de nieuwsbrief met 't laatste nieuws uit dé kook- en kadowinkel van Weesp!

Bedankt voor je aanmelding!

Pin It on Pinterest