Zwarte bonenburgers met pinda’s, limoen en koriander

Ingrediënten

  • 50 gram pindakaas
  • 400 gram zwarte bonen, uitgelekt maar niet afgespoeld
  • 2 kleine tenen knoflook
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el roggemeel
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 250 gr kastanje champignons
  • 4 hamburger broodjes

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Grillpan of BBQ

“De Groene Barbecue” is geschreven door Rukmini Iyer, in dit kookboek staan heerlijke en gezonde vegetarische gerechten die perfect zijn voor op de barbecue. Variërend van gegrilde groenten en fruit tot hartige salades en smakelijke bijgerechten. Ben je gek op burgers en wil je eens een vegetarische variant proberen, dan is deze zwarte bonenburger uit “De Groene Barbecue” een aanrader!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden °C.

Doe de pindakaas, 60 gram van de zwarte bonen, de knoflook, chilivlokken, komijn, olijfolie, het roggemeel, de limoenschil en zeezoutvlokken in een keukenmachine en pureer tot het een dikke pasta is. Schep het mengsel in een grote kom en voeg de overige zwarte bonen toe en meng dit door elkaar. Hak de champignons fijn en schep deze door het zwarte bonenmengsel.

Maak van het mengsel 4 dikke burgers en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de burgers krokant in 25 tot 30 minuten. Keer ze na ongeveer 15 minuten 1x om. Grill ondertussen de hamburgerbroodjes.

Voordat je de burgers op het broodje legt knijp je wat limoensap over de burgers uit. Leg ze daarna op het hamburgerbroodje en maak het broodje af met een handje gehakte pinda’s en koriander.

Laatste nieuwsbrieven