Kokosbollen uit de Magimix Foodprocessor

Ingrediënten

  • 160 gr suiker
  • 190 gr geraspte kokos
  • 3 eieren
  • ¼ tl zout
  • 1 el custardpoeder
  • 190 gr witte of dondere chocolade, grof gehakt in de magimix kleine kom.
  • Eventueel 10 ml citroensap toevoegen

Benodigdheden

Magimix Foodprocessor

Tijdens onze workshops “Wat kan ik allemaal met de Magimix Foodprocessor” hebben wij deze heerlijke kokosbollen gemaakt. Deze zoete lekkernijen, gemaakt van o.a. geraspte kokos, suiker en ei, zijn een verrukkelijke traktatie voor liefhebbers van kokos. Bij de eerste hap proef je meteen de knapperige buiten laag die zich perfect vermengt met de zachte, iets vochtige binnenkant. Of je nu geniet van een kokosbol bij de koffie, als dessert, of gewoon als tussendoortje, één ding is zeker: als je er eenmaal aan begint kan je niet meer stoppen!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C, bij voorkeur op hete lucht omdat ze daardoor lekker knapperig worden van buiten. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconen bakmat.

Doe als eerste de kokosrasp in de grote kom, gebruik het deegmes. Zet de machine aan en voeg de suiker toe. Laat dit 20 – 30 sec. draaien. Daarna voeg je de custartdpoeder toe en laat de je machine weer 20 seconden draaien. Zet de machine even kort uit en doe daarna de eieren achter elkaar in de kom als deze draait. En voeg een klein snufje zout toe.

Als laatste breek je de chocola in kleine stukken en deze doe je stukje voor stukje in de kleine kom en hak het fijn. (laat het bovenstaande mengsel in de grote kom zitten, dit scheelt afwas en gedoe). Het apparaat maakt een hoop lawaai maar dat is geen probleem. Laat de machine draaien tot de chocola kruimig is. Voeg dan de chocola met een spatel toe aan het deeg in je grote kom. Laat dit mengsel ongeveer een uurtje met een theedoek over de kom, staan buiten de koelkast.

Maak met een kleine ijslepel kleine bolletje van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat. Heb je geen ijslepel? Maak dan je handen licht vochtig met water en vorm daarmee balletjes van het kokosmengsel. Bak de kokosbollen met witte chocolade in 13 tot 18 minuten goudbruin.

Laat de bollen op de plaat afkoelen en smul er lekker van.

Laatste nieuwsbrieven