Kersttoetje met mascarpone

Ingrediënten

  • Slagroom
  • Mascarpone
  • Pijnboompitten
  • Marasquin of een ander likeur
  • Fruit bijvoorbeeld frambozen of aardbeien,
  • Eventueel bosaardbeienlikeur (fragoli) of chocolade
  • Kletskoppen

Benodigdheden

  • Spatel
  • Garde

 

Een heerlijk kerstdessert met mascarpone, rode vruchten en likeur klinkt toch als een geweldige afsluiting van een feestelijke maaltijd. Geserveerd in mooie glaasjes, ziet dit nagerecht van Regina Matarazzi er prachtig uit. Met de combinatie van romige mascarpone, zoete rode vruchten, likeur en knapperige kletskoppen tover je bij al je gasten gegarandeerd een lach op het gezicht.

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf, liefst niet machinaal! Handgeklopte slagroom is veel lekkerder! Voeg tijdens het kloppen een scheut(je) likeur toe. Spatel de mascarpone door de slagroom wanneer deze goed stijf is. Vaak is dit een verhouding 2/3 slagroom: 1/3 mascarpone maar mag meer. Proef of er meer mascarpone bij moet.

Bedek de bodem van een mooi glaasje met wat frambozen en aardebeien. Doe hier bovenop wat van de mascarponeroom. Herhaal dit tot het glaasje vol zit en eindig met de mascarponeroom. Rooster de pijnboompitten en strooi deze na afkoelen over de room. Lepel eventueel wat aardbeien door de likeur ter garnering op de room of wat chocoladerasp. Maak af met stukjes kletskoppen. Eet smakelijk!

Laatste nieuwsbrieven