Voor deze pesto van munt en sinaasappel heb je alleen een rasp en een staafmixer nodig om het te bereiden. Het recept is voor vier personen en komt uit het boek ‘Dippen & Smeren’. In dit boek vind je heel veel lekkere recepten voor diverse kruidenboters, pesto’s en tapenades.
Muntpesto met sinaasappel
Ingrediënten
voor 4 personen:
- 1 kleine sinaasappel
- 4 eetlepels muntblaadjes
- 1 eetlepel ongezouten, gepelde pistachenoten
- 1 knoflookteen
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- Staafmixer
- Rasp
Bereidingswijze
Benodigdheden: rasp & staafmixer
Bereidingswijze (bereidingstijd ong. 20 minuten)
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Doe de muntblaadjes, de pistachenoten en de knoflook in een hoge maatbeker en pureer grof met de staafmixer. Schenk er langzaam de olijfolie bij en pureer tot een gladde pesto. Roer de kaas en de sinaasappelrasp door de pesto. Breng de muntpesto op smaak met (chili)peper
TIP: voeg voor een extra Zuid-mediterraans tintje een beetje gemalen komijn toe.
Serveertip: Lekker met geroosterde stukken platbrood of ciabatta. Of schep een beetje muntpesto over gebakken lamshaasjes of biefstuk en serveer er Turkse pilav bij.
