Krokante Truffelpaté Bolletjes

Ingrediënten

  • 2 ons gewone roompaté
  • Truffeltapenade (bij AH)
  • 1 à 2 plakjes roggebrood
  • Gepelde hazelnoten of pistachenoten
  • Honing

Benodigdheden

  • Kleine keukenmachine
  • Koekenpan

Truffelpâté is de perfecte keuze om je feestmaaltijd een luxueus tintje te geven. Deze romige en crunchy bolletjes, verrijkt met de aardse smaak van truffels, zorgen voor een feestelijke start van je kerstdiner. Serveer met wat cranberry compote en een blaadje veldsla voor een smaakexplosie die je gasten zal betoveren. Met dank aan Peter Prinssen, de huiskok van Hel’s Kitchen!

Bereidingswijze

Prak de paté los met een vork en meng dit met een paar lepels truffeltapenade. Proef of dit naar smaak is! Verkruimel de roggebrood en bak deze even aan in een droge koekenpan of in de oven, maar wees voorzichtig. De bedoeling is dat je een soort paneermeel maakt. Hak de noten fijn in de keukenmachine. Voeg het broodkruim toe. Maak vier balletjes van de paté. Rol deze in het broodkruim zodat je een gepaneerd bolletje krijgt. Versier het bord met een strookje honing en wat van het roggebrood & notenkruim. Je kan ook wat cranberry compote en een blaadje veldsla als garnering toevoegen. Eet smakelijk en verbaas je over de crunchy bite!

Laatste nieuwsbrieven