Wat is het toch een aanwinst dat nieuwe keukenblok in de winkel! Wanneer we even tijd hebben, bakken en braden wij er op los! Zo hebben wij in het weekend voor Pasen dit heerlijke krentenbrood naar oma’s recept gebakken, het recept staat nu op de website, dus bakkers klaar…? bakken maar!
Ingrediënten
- 1 pond zelfrijzend bakmeel
- 1 pond rozijnen
- 100 gram margarine
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- melk
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter langzaam smelten, voeg alle ingrediënten toe en mix tot een glad en smeuïg deeg. Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje wat melk toe om een mooi samenhangend deeg te krijgen. Vet een bakblik in en leg het deeg in het bakblik. Bak het krentenbrood in ruim een uur op 175 graden gaar.