Oma’s krentenbrood

Wanneer we even tijd hebben, bakken en braden wij er op los! Zo hebben wij afgelopen week dit heerlijke krentenbrood naar oma’s recept weer gebakken, het rook daardoor heerlijk in de winkel.

Op veler verzoek delen we het recept graag met je!

Ingrediënten

  • 1 pond zelfrijzend bakmeel
  • 1 pond rozijnen
  • 100 gram margarine
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snufje zout
  • melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Laat de boter langzaam smelten, voeg alle ingrediënten toe en mix tot een glad en smeuïg deeg. Voeg tijdens het mixen beetje bij beetje wat melk toe om een mooi samenhangend deeg te krijgen. Vet een bakblik in en leg het deeg in het bakblik. Bak het krentenbrood in ruim een uur op 175 graden gaar.

Meer nieuws

Webwinkel maakt plaats voor nieuwe website

Webwinkel maakt plaats voor nieuwe website

Tijdens de Coronapandemie hebben we in rap tempo een online winkel ontwikkeld om onze klanten te kunnen blijven voorzien van onze mooie producten. Nu die tijd gelukkig voorbij is hebben we besloten de stekker uit onze online winkel te trekken. Het bijhouden van de...

Lees meer
Volop azijnen om zelf de lekkerste dressings te maken

Volop azijnen om zelf de lekkerste dressings te maken

Bij Hel's Kitchen kun je naast overheerlijke olijfolie ook terecht voor een flink aantal verschillende azijnen. Wij hebben een ruim aanbod aan zoete fruitazijn, wijnazijn en balsamico's. De azijnen zijn heerlijk over salades, ook in combinatie met de olijfolie van...

Lees meer
Hartige koekjes en muffins

Hartige koekjes en muffins

Met de bakproducten van Le Creuset maak je zelf de lekkerste koekjes en muffins. Zoet maar ook hartig! Peter heeft zijn twee favoriete hartige bakrecepten op papier gezet en we delen ze graag met je. Overheerlijke hartige koekjes én hartige muffins, perfect bij elke...

Lees meer

Pin It on Pinterest